НОВИНИ

Патриотите внасят промени в закона за вероизповеданията

Патриотичният фронт и Атака, поотделно, предлагат промени в закона за вероизповеданията у нас.Патриотичният фронт предлага - Забрана за участие на чуждестранни лица в административните и организационни дейности на българските вероизповедания, както и в ръководните им органи. В измененията се предвижда всички вероизповедания да декларират сметките си в чуждестранни банки или финансови институции, както и забрана на даренията от чуждестранни граждани и институции за вероизповеданията у нас.

bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 21.07.2016
Чете се за: 00:19 мин.
У нас
Валери Симеонов - съпредседател на ПФ: Всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби, обряди, проповеди, изявления и всичко друго само и единствено на български език. С внесения законопроект ние налагаме задължението всички вероизповедания в срок от 14 дена след влизането на закона в сила да декларират всички свои сметки в чуждестранни банки и във финансови институции
Красимир Каракачанов - съпредседател на ПФ: Това е третият законопроект, който ПФ внася за да се ограничи влиянието на религиозни общности, които преследват политически цели, финансирани отвън или да се прекрати влиянието на съседни държави.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЕМ и комисията по култура: Трябват промени в Закона за радио и телевизия
СЕМ и комисията по култура: Трябват промени в Закона за радио и телевизия
Нова схема на телефонните измамници
Нова схема на телефонните измамници