НОВИНИ

Пеле продава колекцията си

Бразилската легенда продава 2 000 предмета от ценната си колекция. Търгът е в Лондон през юни. Продажбада е с благотворителна цел.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:09, 31.05.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
пеле продава колекцията

Спомени от златната кариера на Пеле ще се продават от 7 до 9 юни в Лондон. Вещите проследяват етапи от развитието на футболиста като се почне от първия му договор със Сантош през 1956 година.75 годишният вече Едсон Аранчис де Насименто е определян за най-добрият футболист за всички времена.

Сред най-ценното в колекцията му е копие на купата на Жюл Риме, която Пеле получава през 58 година като световен шампион.

Пеле, " Искам да използвам възможността да благодаря на моите фенове, на всички любители на спорта в света и на привържениц.ите на футбола , които ще чуят за търга. Благодаря ви от сърце за всичко , което сте направили за мен.Който и да спечели този търг и има шанса да пригежава един от тези предмети нека се грижи за тях , както винаги съм правил аз."

Продажбата е без прецедент. Очаква се приходите да достигнат три милиона и половина британски лири. Парите ще отидат за детска болница в Бразилия.

Пеле е единственията играч в историята на футбола , печелили три пъти световната купа - през 58, 62 и 70 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва фестивалът Черната кутия
Започва фестивалът "Черната кутия"
Клисура ще протестира
Клисура ще протестира