НОВИНИ

Питейната водата в София отговаря на всички нормативни изисквания

Питейната водата в София отговаря на всички нормативни изисквания, последните проби са от вчера, ще има и публикувани резултатите на сайта на "Софийска вода". Това каза директорът Стратегически партньорства и проекти "Софийска вода" Любомир Филипов.

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 21.05.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

На вход и изход пречиствателна станция се взимат проби, взимат се проби всеки ден, взимат се и от Здравна инспекция. Изследваме водата по редица показатели физико-химично и химико-биологични, за живак се проверява при всяка проба, добави Филипов.

Пием една от най-хубавите и качествени води в цяла Европа, няма възможност да не се засече наличие на замърсяване на водата, понеже всеки ден се правят проби, обясни представителят на "Софийска вода".

Той отбеляза и че всеки, който има съмнения по отношение на водата в София, може да звъни на денонощния телефон на "Софийска вода".

Освен редовните ще са публикувани и извънредните изследвания на водата, ще се осигури проверяемост на данните, за да се върне спокойствие у гражданите, каза председателят на Комисията по опазване на околната среда към СОС Лорита Радева.

Тя бе категорична, че всяването на паника е несериозно, понеже всеки депутат има достъп до колцентъра на "Софийска вода", за да се информира качеството на водата в столицата.


От няколко дни в социалните мрежи има информация, че водата в София не е годна за пиене и дори има предупреждения да не готвим с нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Мелник въвеждат еднопосочна организация на движението
В Мелник въвеждат еднопосочна организация на движението
Извънредни проверки за незаконен добив на инертни материали от речните корита
Извънредни проверки за незаконен добив на инертни материали от речните корита