НОВИНИ

Пламен Димитров ще бъде президент на КНСБ и през следващите пет години

Пламен Димитров ще бъде президент на най-голямата обществена организация - КНСБ, и през следващите пет години. Това са решили днес делегатите на осмия конгрес на синдиката, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

пламен димитров президент кнсб следващите пет години
bnt avatar logo
от БНТ
15:53, 03.05.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Негови заместници ще бъдат д-р Иван Кокалов, Пламен Нанков и Чавдар Христов.
Пламен Димитров започва като областен координатор на КНСБ, преминава през позиции като изпълнителен секретар и вицепрезидент на организацията. От 2010 година е президент на КНСБ, припомнят от синдиката.
Лидерът на Конфедерацията е член на управляващото тяло на Международната организация на труда. До 2014 година, когато е избран, българските синдикати никога не са присъствали в този орган, се посочва в съобщението.
Пламен Димитров е член на Изпълнителния комитет на Европейската конфедерация на профсъюзите, на Европейския икономически и социален комитет, на Паневропейския регионален съвет към Международната конфедерация на профсъюзите.

Вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов е изявен български лекар. Специализира рентгенология в Медицинския университет в София и в продължение на няколко години завежда "Рентгеново отделение" във Втора МБАЛ, София. От 1993 година е председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването. Участвал е в преговорите за здравна реформа на почти всички български правителства след промените. Иван Кокалов е избран за първи път като вицепрезидент на КНСБ през 1998 година.

Вицепрезидентът Пламен Нанков отговаря в предишния мандат за най-тежките сектори - "Организация, координация и информация". Икономист, филолог, Пламен Нанков е в синдикалните структури от 1985 година. От 1997 година е председател на РС Ловеч, а от 1997 до 2012 година - изпълнителен секретар на КНСБ. Избран за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година.

Вицепрезидентът Чавдар Христов е сред най-изявените юристи в областта на трудовото право в България. Автор е на няколко книги и стотици закони и нормативни промени в българското законодателство. Чавдар Христов е в КНСБ от 1990 г., първоначално като юрист, после - главен експерт, референт по трудово право и ръководител на департамент "Трудово-правна закрила и законотворческа дейност", изпълнителен секретар, КНСБ. Избран е за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холандски полицаи се престориха на журналисти и разкриха кражба на диаманти
Холандски полицаи се престориха на журналисти и разкриха кражба на диаманти
Пуснаха чешмите и фонтаните във Варна
Пуснаха чешмите и фонтаните във Варна