НОВИНИ

Пловдив с приз за туризъм

Пловдив получи престижната награда „Златната ябълка”, която се определя като туристическия Оскар. Призът се връчва от Световната организация на журналистите и писателите по тема туризъм FIGET.

bnt avatar logo
от Росица Колева
22:00, 09.09.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Градът, който ще бъде Европейска културна столица през 2019-а година, вече е носител и на наградата „Златната ябълка". Авторитетният приз се връчва от 45 години от Световната федерация на пишещите за туризъм журналисти и писатели FIGET. Организацията обединява 800 журналисти от над 30 държави. Тази година комисията единодушно е гласувала за Пловдив.

Тиджани Хаддат, президент на FIGET
„Чувствам се като баща на много синове – не мога да предпочета една от всичките многобройни заслуги, които натежаха при избора на Пловдив да получи тази награда. Но все пак тук културата е истинското настояще с богатото културно наследство на града. Хората тук са много приятелски настроени към чужденците, толерантни и приемащи различията. А това е важно.”
Жак Кампе, вицепрезидент на FIGET - Франция
"Аз посетих Пловдив преди 20 години и сега ми беше много трудно да го разпозная – толкова се е променил. Впечатлен съм от реставрационните работи, които са направени на историческите ви обекти и от възродения творчески квартал "Капана", който е наистина фантастичен.”

На церемонията по награждаването присъстваха и много членове на федерацията FIGET, които ще напишат своите статии за Пловдив, щом се приберат в родините си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирина Бокова е пета след четвъртия вот в СС на ООН
Ирина Бокова е пета след четвъртия вот в СС на ООН
Анджелина Джоли призова да се сложи край на гражданската война в Сирия
Анджелина Джоли призова да се сложи край на гражданската война в Сирия