НОВИНИ

Пловдив събира оферти за изграждане на Художествената галерия на „Гладстон“

Община Пловдив събира оферти за изграждане на нова Художествена галерия на улица „Гладстон“. Сроковете за обжалване изтекоха, а в близките дни предстои обявяване на обществена поръчка и подаване на документите. Реконструкцията на сградата беше блокирана заради обжалване от фирма, чийто собственик е овчарката Анка Ангелова от село Антоново.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
20:52, 13.03.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Изложбената зала е строена през 70-те години на миналия век. През годините тя е била ремонтирана частично, но това само е усложнило състоянието на самата сграда. 00.11

Снежана Фурнаджиева - председател на Дружеството на пловдивските художници: Защото тази огромна конструкция при ремонтиране на определени части отваря други проблеми, така че ремонтът не трябваше да е цялостен, а всичко. Вече доста амортизиран е металът. Ръждясал от тези течове тук.

До 16 март фирмите, които искат да изграждат новата галерия, трябва да подадат документи. Три дни по-късно ще бъдат отворени всички оферти, след което комисия ще започне работа по избор на изпълнител.

;
Иван Тотев - кмет на Пловдив: Имаме инженерингов проект, което означава, че имаме в тази оферта, която ще получим срок за проектиране и след това за изпълнение. Надяваме се, че в рамките на година ще може да приключим и в средата на 19-а година да имаме една чисто нова галерия в Пловдив.

Новата галерия ще бъде на площ от 3000 квадратни метра. Предвижда се сградата да бъде бутната, а след това изградена наново - по-модерна и многофункционална.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият щъркел долетя в Благоевград седмица преди астрономическата пролет
Първият щъркел долетя в Благоевград седмица преди астрономическата пролет
Нови мобилни камери ще следят за нарушения на пътя
Нови мобилни камери ще следят за нарушения на пътя