НОВИНИ

Пловдив става целогодишна туристическа дестинация

Пловдив и региона стават атрактивни целогодишни туристически дестинации, ако летището до града започне да работи с нискотарифни авиокомпании. Това стана ясно на международна среща на туроператорите. Във фокуса на годишния форум са културно-историческото наследство и представянето на България на туристическия пазар.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
17:02, 15.11.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Епископската базилика с напълно съхранен античен мозаечен под е археологическа находка, която вече приковава вниманието на туроператори от цял свят. Обектът е включен в индикативния списък на Юнеско. Заедно с продукта Пловдив Европейска столица на културата е нова туристическа емблема, която увеличава приходите, интереса и рекламата на най-стария жив град в Европа.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Над 500 000 са всъщност посетителите от началото на годината, което е един ръст от 6%.

Туристическият бранш очаква и концесията на летище Пловдив, която по думите на министър Ангелкова ще бъде обявена до края на годината. Когато ниско тарифните авиационни оператори започнат да обслужват терминала, резултатът ще е устойчив ръст на приходите - смятат специалисти.

Ванко Иванов - член на УС на Съвет по туризъм - Пловдив: Проблемът на този етап е смесената собственост - частна и държавна собственост, аз се надявам, че държавата ще го реши този въпрос.

В момента летище Пловдив обслужва полети само на една авиокомпания. Ако дейността му се разгърне, това ще е от полза за всички - твърдят представители на различни туристически сегменти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигуряват повече места за паркиране в Благоевград
Осигуряват повече места за паркиране в Благоевград
Повече пари за отбрана в бюджета за идната година
Повече пари за отбрана в бюджета за идната година