НОВИНИ

Повече пари за отбрана в бюджета за идната година

Заложени са средства и за реализирането на други два важни проекта - купуване на бронирана машина за пехотата и нови патрулни кораби за флота. До 6 декември трите фирми, които кандидатстват за построяването им, трябва да изпратят офертите си.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
16:57, 15.11.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили: Веднага, след като бъдат получени новите оферти, ще започне работа комисията, която януари месец трябва да излезе с предложение до министъра за кандидат за строителството на новите кораби.

За да се гарантира безопасността на корабоплаването в морското ни пространство и провеждането на противоминни операции, държавата ще закупи два кораба втора употреба - тип минен ловец. Те ще бъдат базирани във Варна.

Вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на отбраната: Корабите, които вземаме от Холандия са след частична модернизация, с някои по-модернизирани способности. Надявам се това да бъде една полезна крачка.

В бюджета за отбрана за следващата година ще има повече средствата и за капиталови разходи, което ще даде възможност за поддръжка на съществуващата техника, каза още вицеадмирал Ефтимов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив става целогодишна туристическа дестинация
Пловдив става целогодишна туристическа дестинация
КС: Kритериите за баланс свобода на словотo-лични данни са противоконституционни
КС: Kритериите за баланс свобода на словотo-лични данни са противоконституционни