НОВИНИ

Ремонт на отделението по акушерство и гинекология на болницата в Перник

Доброволци започнаха кампания за събиране на средства за отделението по акушерство и гинекология на болницата в Перник. То не е ремонтирано от десетилетия. А лошите условия, в които трябва да лежат пациентите, провокираха две жени да стартират благотворителната инициатива.

bnt avatar logo
от Юлия Наева
12:22, 15.11.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Призваните да даряват живот трябва да лежат в отделението сред олющени стени, падаща мазилка, напукан под, стари легла и апаратура. И въпреки мрачните условия, не спират да говорят за лекарите с признателност и сълзи от щастие. Като Венеция Данаилова, която за първи път прекрачила прага на отделението през 2003 година.

Венеция Данаилова, пациент: Те спасиха живота ми и ми дадоха възможност да спася своето дете!

И докато някои специалисти напускат заради условията на работа, други продължават да работят вече десетилетия наред. Единственото им обяснение - всеотдайност и любов към професията.

Д-р Ивайло Лазов, завеждащ отделението: Лекува се по всички правила на добрата медицинска практика, независимо от условията. Условията са такива от 30 години и ние работим и слава Богу не сме имали проблеми с инфекции и с каквото и да е било друго! Нашата цел е това отделение и след нас да го има, с качествени хора, които да раждат бебетата си!

Първата стъпка за обновяване на отделението е събирането на близо 300 хиляди лева за ремонт. Затова получилите помощ от лекарите тук преди, сега правят всичко възможно да върнат добрината и да помогнат.

Катрин Богданова: Всичко тръгна от един наш разговор с лекарите, които споделиха, че изключително трудно се работи, не биха могли да дойдат млади кадри... Да биха привлекли млади кадри, каквито нашият областен град заслужава! Всъщност това е реалната причина ние с Вени да направим фондация, която скоро ще има дарителска сметка, на която да събираме средства за така важно отделение за града ни!

Освен дарителска сметка, доброволците организират и концерт на 13 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблеми с документите за личната помощ във Варна
Проблеми с документите за личната помощ във Варна
Вълчев: СУ няма аргументи да закрие за медии събранието за избор на ректор
Вълчев: СУ няма аргументи да закрие за медии събранието за избор на ректор