НОВИНИ

По-малко пътуващи за празниците

По-малко хора ще пътуват, за да почиват в българските курорти, както и в близките в Гърция, Македония и Сърбия сега, за майските празници в сравнение с почивните дни около Великден. Доста от българите обаче ще използват почивните дни около 24 май за екскурзии, тъй като те съвпадат и с ваканцията на учениците заради матурите.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
09:50, 18.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В родните курорти туристите предпочитат хотели, които им предлагат различни спа процедури. Нощувките започват от 88 лева и стигат до 150 лева в зависимост от категорията на хотела.

Юлия Цветанова, туроператор в Благоевград: „Има 3- и 4-дневни пакети, които са на базата на нощувка и закуска или нощувка закуска и вечеря, като цената варира някъде около от 300 до 400 лева в зависимост от категорията на хотела."

Според някои туроператорски фирми пътуването с пълни автобуси от по 50 души вече не е практика, а хората избират да организират сами своето пътуване и все по-рядко ползват посредническите услуги на туроператорите. Наблюденията на туристическия бранш показват, че за всички почивни дни, които се събират покрай празници пътуват едни и същи хора и те са близо 200-300 хиляди души за страната.

От туристическият бизнес казаха, че хората вече правят резервации за почивките си през лятото. Избират курортите по българското и гръцкото море както и тези в планините Рила, Пирин и Родопите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Операция Здраве: Лекари се притесняват, че няма приемственост
Операция "Здраве": Лекари се притесняват, че няма приемственост
Очаква се дъждовен 24 май
Очаква се дъждовен 24 май