НОВИНИ

Побой в Криводол, замесен е общински лидер от РБ

Истински екшън в края на работния ден вчера в общинската администрация на град Криводол. Спор между кмета и общински съветник по повод уволнението на заместник кметицата Албена Иванова завърши с брутално нападение над другата заместничка на кмета Диана Милетиева. За побоя са задържани Христо Доков и съпругата му Миглена, съобщи врачанската полиция.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:23, 30.07.2016
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Побоят има и политически привкус, защото задържаният Христо Доков е общински лидер на СДС и общински съветник от Реформаторския блок. Кметът Петър Данчев пък е спечелил изборите именно с подкрепата на реформаторите, но вчера е развалил споразумението с тях.

СДС - Враца излезе с позиция, в която се казва, че уволнението на Иванова е политическо, че нарочно се петни нейното име и че кметът на Криводол възнамерява да обремени финансово общинската хазна със 600 хиляди лева.

Повод за саморазправата станало уволнението на Албена Иванова, заместник-кмет на Криводол, чиято работа довела до серия от грешки, ощетили местната община.

Петър Данчев, кмет на община Криводол: Това са мои правомощия, скандалът стана заради нея, не искам да давам никакви отчети кого сменям, това са мои правомощия, нищо не съм нарушил.

Уволнената служителка веднага повикала на помощ своя зет, който е един от общинските съветници в града. Сестра ѝ пък се нахвърлила с бухалка на другата заместник кметица Диана Милетиева и наранила едната й ръка.

Диана Милетиева, заместник-кмет на община Криводол: Някакво нещо дървено, извади го от колата и вика - ей сега ще те оправя, ти си поставила ултиматум да се ликвидира сестра ми. Толкова грозни неща, толкова долни, много ми е обидно това поведение, как може да го има в една цивилизована държава 21 век, такава саморазправа, това не са мутренските години.
Петър Данчев, кмет на община Криводол: Минаха 20 години от тези времена, така че мога да успокоя общината, че такива хора, които се самозабравят нямат място тук, още по-малко в управлението на общината. Не може да се живее в страх, със заплахи, да ме заплашват, че довечера ще дойдат, аз имам семейство.

Кметът на общината е подал сигнал в полицията и по случая се води следствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щети за милиони след горския пожар край Ардино
Щети за милиони след горския пожар край Ардино
Шест големи горски пожара са бушували през последните дни у нас
Шест големи горски пожара са бушували през последните дни у нас