НОВИНИ

Реформаторите ще уточняват механизъм за единна кандидатура за президент

Във вторник предстои уточняване в изпълнителния съвет на Реформаторския блок на механизъм за определяне на единна кандидатура за президент от името на коалицията, която ще се избере сред номинираните седем имена. Това стана известно на пресконференция в Русе на лидера на Движение България на гражданите /ДБГ/ Меглена Кунева.

bnt avatar logo
от БТА
18:22, 30.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По думите й в България в момента интелектуалецът е липсваща фигура. Затова ДБГ са подкрепили предложението на двадесет интелектуалци за проф. Велислав Минеков.

Движение България на гражданите смята, че кандидатът за президент от Реформаторския блок трябва да има ясно евроатлантически ценности, които да са заявени без смущение и без агресия, каза Меглена Кунева. Тя уточни, че кандидатът на Реформаторския блок трябва да е с дясноцентристки профил, което е важно за развитието на страната, важно за посоката, която сме поели и е важно за гласоподаватели и съмишлениците. Кандидатът трябва да прави разлика между нормално икономическо развитие и олигархия и който може да каже "не" на непочтеността и олигархията, подчерта лидерът на ДБГ.

Меглена Кунева не уточни срок за обявяване на името на издигнатия кандидат за президент от Реформаторския блок.

Заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски съобщи, че предизборният щаб ще продължи да работи и през лятото, защото предстоят местни избори в общините Главиница и Балчик и в 15 български села. Той се надява, че в тези места Реформаторският блок ще е с единни кандидати.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева и другите членове на партийното ръководство са в Русе за редовно заседание на националния партиен съвет, което е последно за сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изабухна в спортен комплекс в София
Пожар изабухна в спортен комплекс в София
3400 мигранти бяха спасени в Средиземно море
3400 мигранти бяха спасени в Средиземно море