НОВИНИ

Почина последният участник от "големия влаков обир"

Дъглас Гордън от бандата на Рони Бигс почина в Испания, на 88 години.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:19, 29.01.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
Почина последният участник от големия влаков обир

Според испанския вестник Del Mundo, през последните 40 години ,Гордън е живял в Мохакар, провинция Андалусия. Той излежа 30 години в затвора за участие в едно от най-дръзките престъпления на 20 век.

През август 1963, бандата на Рони Бигс , в която е и Дъглас Гордън, нападна пощенски влак от Глазгоу за Лондон и открадна 120 чувала с пари. В днешно време парите се равняват на около 65 милиона долара.

В обира участват 15 души. Повечето са арестувани , но основната част от парите така и не е открита.Рони Бигс избяга от затвора след като лежа година и пет месеца. Той се установи в Бразилия, където се ожени и имаше деца. Носталгията по дома обаче го накара да се предаде. Бигс написа писмо с признания до Скотланд Ярд и даже изпрати пръстови отпечатъци с молба да получи паспорт за родината. Рони Бигс пристигна в Лондон на 7 май 2001 година и това стана световно събитие. Легендарният обирджия влезе зад решетките за 10 вместо за 30 години.На 6 август 2009 година беше освободен по хуманитарни мотиви. Бигс почина на 18 декември 2013 година , на 84 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Болестта Върхов корояд унищожава 50-годишни гори
Болестта "Върхов корояд" унищожава 50-годишни гори
Проф. Танев: Не е въпросът за робство и за съжителството
Проф. Танев: Не е въпросът за "робство" и за "съжителството"