НОВИНИ

"Под прикритие" ще се състезава за наградата на фестивала в Солун

Сериалът "Под прикритие" ще се състезава за наградата "Златен чадър" в международния фестивал "Mediamixx". 23-тото издание на форума започва днес в Солун. Освен конкурсна част, събитието включва семинари и дискусии за бъдещето на медиите и иновациите в бизнеса.

bnt avatar logo
от Анна Ангелова
19:35, 01.06.2017
Чете се за: 00:54 мин.
Още

35 продукции от четири континента и 15 държави: конкуренцията за телевизионните награди е мощна и авторитетна, а категориите са само 10. В раздел "Най-добър криминален сериал", "Под прикритие" се конкурира с Турция, Полша, Израел и Сърбия. Според журито това е най-оспорваната категория.

Какви шансовете на Под прикритие да спечели предвид международната конкуренция?

Виктория Елмаджиоглу - председател на журито: "Върхът на играта днес са драма и криминални сериали, живеем в златната ера на тези жанрове и е много важно как е написана една история. На първо място грабващ е сценарият на "Под прикритие", на второ - продукцията е наистина висококачествена - забележителна режисьорска и операторска работа и впечатляващ кастинг".

- Имате ли си вече любим герой?

- Ааа, не, няма да ви кажа, това е топ тайна! Но продукцията е на световно ниво.

В първия фестивалния ден на фокус са дискусиите за бъдещето на сериалите под влиянието на глобалните промени, свободата на словото и фалшивите новини. Франк Радиче е с италиански произход и американски опит - над 40 години в новините.

Франк Радиче - медиен експерт (CNN, ABC, NBC): "Идеята за "фалшиви новини" не е нова. Само е трансформирана от това, което беше, в това, което е днес. Фалшиви новини е имало и през Втората световна война - чрез пропаганда. Оръжията за масово унищожение не съществуваха в Ирак, но войната започна от там заради начина, по който беше представена информацията. В този случай "fake news" се превърна във война".

Mediamixx продължава до 3 юни. И това не е фалшива новина. Екипът ни ще проследи дискусиите до последния ден, когато е официалната церемония и ще научим дали "Под прикритие" ще застане под златния чадър на "Mediamixx".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители и лекари настояват да се създаде национална педиатрична болница
Родители и лекари настояват да се създаде национална педиатрична болница
Миньорите от Оброчище отново обявиха гладна стачка под земята
Миньорите от "Оброчище" отново обявиха гладна стачка под земята