НОВИНИ

Подарете български продукти за празниците, призовават производители

Кампанията на БНТ2 „Купувам българско“ оказва положителен ефект върху родната икономика, обявиха производители на козметични продукти от Пловдив. Според тях през годината е регистрирано и увеличение на потребителите, които са предпочели качеството на българските продукти. Затова апелът на производителите е отново да се доверим на родното, когато избираме подарък за предстоящите празници.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Галена Паскова
18:01, 17.12.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Увеличение на търсенето на българска козметика има не само у нас, а и в Европа, Азия и Африка. Докато интересът на чуждестранните клиенти традиционно е насочен към продуктите с вложено розово и лавандулово масло, то българските потребители следват повече новите тенденции в света на козметиката. Атанас Георгиев и сестра му Милена Георгиева ръководят една от най-големите козметични компании със седалище в Пловдив. Обясняват, че качеството и разработката на нови продукти са водещи в дейността на българските производители.

Атанас Георгиев - търговски директор на козметична компания: Все повече клиенти идват при нас с нагласата да намерят европейско качество на български цени.

Милена Георгиева - мениджър „Маркетинг“ в козметична компания: За последната година сме разработили и пуснали на пазара може би около 30-40 различни продукта.

Интерес у нас и в чужбина има към новите продукти с детоксикиращо действие, бяла козметика с изглаждащ ефект върху кожата и кремове с йогурт. Въпреки конкуренцията на вносните продукти, които се продават у нас, българската козметика продължава да се търси.

Атанас Георгиев - търговски директор на козметична компания: Смеем да твърдим, че сме на високо технологично ниво и по нищо не отстъпваме на конкурентите от Западна Европа.

Продуктите за кожа и коса на пловдивската компания, които се разработват в производствената им база в село Ягодово, се изнасят и в над 50 държави. У нас търсенето им само за една година нараства значително. Повишен интерес има към родните стоки и от други браншове. Според представителите на българския бизнес, роля за това има кампанията „Купувам българско“.

Милена Георгиева - мениджър „Маркетинг“ в козметична компания: Тази кампания трябва да е постоянно, за да може да има постоянни и реални резултати.

Атанас Георгиев - търговски директор на козметична компания: Избирайте българските продукти, за да подкрепяте българската икономика.

Представителите на пловдивската козметична компания са категорични, че ще продължат да участват в кампанията, чрез която достиженията на българските производители стигат по-бързо до родния потребител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силистренци готвят протест заради новата по-висока цена на водата
Силистренци готвят протест заради новата по-висока цена на водата
Николай Нанков: Пътищата са почистени, няма ограничения за леките автомобили
Николай Нанков: Пътищата са почистени, няма ограничения за леките автомобили