НОВИНИ

Подготовката за абитуриентските балове вече е в разгара си

Абитуриентските балове са все още далеч, но подготовката вече е в своя разгар. Миналата седмица Националният музей „Земята и хората" се превърна в център на абитуриентската мода.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
09:18, 04.03.2017
Чете се за: 01:18 мин.
Още

Суета, суета и пак суета в името на една-единствена вечер, която обаче трябва да бъде незабравима за всеки абитуриент. Особено при момичетата еуфорията около бала е много голяма. Те искат да впечатлят, да бъдат неповторими и ефектни, а това може да се постигне както със съветите на специалистите, така и със собственото въображение.

Стоян Радичев - дизайнер:
Моят съвет е да се доверят на дизайнерите, да не робуват на определени цветове, на определени модели, а по-скоро да заложат на това - кое им отива.

Роклята трябва да бъде избрана така, че да подхожда на физиката, на цвета на кожата, на излъчването на момичето. А най-важното е в тоалета бъдещата абитуриентка да се чувства комфортно.

Евгения Борисова - дизайнер:
Зависи коя част от тялото искат да подчертаят и коя част искат да скрият.
Христо Чучев - дизайнер:
Да изберат подходящите материи и да изберат модели, които са за тяхната фигура за съответния повод, като материите трябва да бъдат по-леки, по-ефирни в комбинация с дантели.

Предпочитани са роклите, които подчертават фигурата, моделите тип русалка и корсетите. Дантелата пък - вечната класика в модата - продължава да е актуална и тази година, като мотив в облеклото и аксесоарите.

Евгения Борисова - дизайнер:
Най-големият хит в момента са плюшените, кадифените изделия. Моето виждане специално към тях е не да се пуснат чисти, а както винаги с допълнителни сърмени обшивки.

Актуалните цветове тази година са синьото, тъмно зеленото и червеното. Бъдещите абитуриентки няма да сбъркат и ако се облекат в черно, защото този цвят винаги придава елегантност, категорични са дизайнерите. Но все пак изборът е строго индивидуален.

Обувката е най-важният акцент, за да бъде визията завършена. Хубаво е обувките и чантата да се открояват от цвета на тоалета.

Даниела Радева:
Всеки един абитуриент тръгва да набляга какъвто цвят рокля, такъв и обувка, но когато видят, че наистина е по-добре с друг цвят обувка, се убеждават, че сме прави.
Христо Чучев - дизайнер:
Трябва винаги да има някаква препратка, не трябва да се залага на прекаления кич.

При момчетата, като по правило, изборът е по-лесен. Абитуриентските костюми тази година са елегантни и леко вталени с един ред копчета. Винаги актуални са класическите фракове и смокинги. А най-важното правило за постигането на издържана визия и за момичетата, и за момчетата е - да се вгледат в себе си и да открият своите силни страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна в очакване на най-голямото музикално шоу на MTV у нас
Варна в очакване на най-голямото музикално шоу на MTV у нас
Първа химическа атака в битката за Мосул
Първа химическа атака в битката за Мосул