НОВИНИ

Подготвят се мерки за намаляване на административната тежест за фирмите

Служебният кабинет подготвя мерки за намаляване на административната тежест за фирмите, съобщи премиерът Огнян Герджиков на днешния форум "Пътна карта на бизнеса 2017 г." Българската национална телевизия е медиен партньор на събитието.

bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 24.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според премиера увеличаващите се фискални тежести върху индустрията пречат на икономическото развитие. Той определи като обезпокоителен и факта, че всяка година в приходната част на бюджета се предвиждат все повече приходи от такси.

За последните три години те са се увеличили с 40% и все повече приличали на скрити данъци. Затова правителството е готово с предложение за тяхното редуциране. От бизнеса приветстваха това решение.

Огнян Герджиков - служебен министър-председател: Сформирах работна група, която вече е почти готова, с едно постановление, което ще се гласува по установения ред за редуциране на тази тежест , за да дадем пример как във всички области трябва да се правят подобни редуцирания.
Божидар Данев - председател на БСК: Проблемите не са нерешими. Проблемите са решими при политическа воля и желание. Има достатъчно пространство, както икономическо, така и социално да решим тези проблеми, но има нежелание да се решават тези проблеми.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе пристигна новият хидрографски кораб
В Русе пристигна новият хидрографски кораб
81 са опасните язовири в страната, показва проверка на прокуратурата
81 са опасните язовири в страната, показва проверка на прокуратурата