НОВИНИ

Подпалиха колата на кмета на Панчарево

Неизвестни извършители са запалили рано тази сутин автомобил в столичния квартал "Младост 1". По информация на "По света и у нас" колата е на кмета на столичния район Панчарево Димитър Сичанов. От МВР обясниха, че засега извършителят е неизвестен. Николай Мнков разговаря с мъжа, подал пръв сигнал за инцидента.

Николай Минков
от Николай Минков
19:17, 15.10.2016
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Малко след 4:30 часа тази сутрин живеещият в столичния квартал "Младост" 1 Красимир Загорски внезапно е разбуден от силен пукот. От балкона си вижда горящ автомобил.

Красимир Загорски - очевидец: "Предницата почна да гори. Джип "Хюндай" беше. Сив на цвят. Беше нещо страшно. Гърмежи гуми, прозорци, стъкла. Всичко беше мъгла, дим, страшно беше".

Красимир веднага звъни на 112. След 10 минути пожарната пристига.

Красимир Загорски - очевидец: "Добре, че го угасиха, иначе резервоарът тръгваше. Просто беше до половината".

Версията за взрив, съпътстващ пожара, беше потвърдена и от друг очевидец.

Ирина: "Тука спим в тази страна и се чу лек гръм и викам - какво става? Ама не знам. След това почна да се тропа, като на ламарина. Тропа, тропа...".

По информация на "По света и у нас" опожарената кола е на кмета на Панчарево Димитър Сичанов. Най-вероятно е бил следен от извършителите, тъй като живее на друг адрес и се предполага, че в злополучната нощ е бил на гости.

В късния следобед само парчета останаха от опожарения рано тази сутрин автомобил, като този напълно разтопен радиатор, което навежда на мисълта, че неизвестните извършители са използвали силно запалима течност, за да опожарят колата.

От МВР отказаха да съобщят по какви версии работят разследващите. Въпреки опитите на БНТ да се свърже с кмета на Панчарево, така и не успяхме да осъществим връзка с него нито тук, в общината, нито по телефона.

В четвъртък говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че от 5 месеца прокуратурата разследва имотни измами в Панчарево и Бистрица. Проверява се дали чрез подправяне на документи са отнети имоти на нищо неподозиращи хора. Междувременно и кметът на София Йорданка Фандъкова нареди проверка на администрацията на двата столични района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рускиня с над 2 милиона евро в брой беше арестувана на летището в Атина
Рускиня с над 2 милиона евро в брой беше арестувана на летището в Атина
Шествие срещу трафика на хора в Пловдив
Шествие срещу трафика на хора в Пловдив