Полицаите в Разград не искат да охраняват бюлетините заради липса на кадри

С охраната в изборния ден ще бъдат ангажирани 14 000 служители на МВР. Полицаите в Разград обаче настояват да отпадне ангажимента им да охраняват бюлетините за времето от транспортирането им в общините до изборния ден. Мотивите им са, че едноседмичният период е дълъг, а има недостиг на кадри.

от Венета Николова
12:48, 26.10.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Служителите на реда са ангажирани да пазят цяла седмица бюлетините в седемте общини в Разград. За денонощната им охрана отговарят по трима полицаи на смяна.

Комисар Божидар Божков - началник на „Охранителна полиция" в ОД на МВР-Разград: По разчетите, които са направени 35 човека ще бъдат ангажирани само и единствено с охрана на тези бюлетини и реално през този период от време не са ефективни и не изпълняват основната си част от задълженията.

Според комисар Божков, тъй като изборните материали се съхраняват в специални помещения в общинските администрации, няма нужда от полицейска охрана.

Комисар Божидар Божков - началник на „Охранителна полиция" в ОД на МВР-Разград: Самата сграда се охранява от служител в общината, самото място се охранява с решетки и със сигнално-охранителни техники.

Комисар Божидар Божков предлага изборните материали да са под надзора само на сигнално-охранителната техника. Вече е получил уверение от представител на Централната избирателна комисия, че идеята му ще бъде обсъдена за следващия вот. А общинската избирателна комисия вече е създала необходимата организация за гласуване.

Ралица Цветанова - председател на ОИК - Разград: Ще имаме разположени 5 компютъра с 5-ма оператори, които ще извършват непрекъснато сканиране с 3 резервни компютъра и 3-ма оператори, които ако се наложи ще бъдат включени за по-експедитивното обработване на протоколите.

Доставените бюлетини в Разград са близо 300 000 заедно с резервните.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мирен марш в Чили прерасна в сблъсъци между демонстранти и полиция
Мирен марш в Чили прерасна в сблъсъци между демонстранти и полиция
​Детска школа по Египтология ще представя културата на древната цивилизация
​Детска школа по Египтология ще представя културата на древната цивилизация