САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Полицай простреля охранител в Горна Оряховица

Инцидент в Горна Оряховица. Полицай простреля частен охранител. До стрелбата се стигнало, след като 45-годишният мъж нападнал с нож родителите си и екип на Спешна помощ. Предполага се, че е изпаднал в подобно състояние след употреба на наркотици.

от Мирела Дончева
19:45, 21.02.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Инцидентът станал по обяд на метри от училище в Горна Оряховица.

По първоначална информация бащата на частния охранител подал сигнал на спешния телефон, защото той буйствал. Когато обаче на място пристигнали спешните медици, той извадил нож, заради което се наложило на място да бъдат повикани и полицейски служители.

След като полицията пристигнала, гардът се опитал да нападне и служителите на реда.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Направили са опити да го респектират с изстрели във въздуха, тъй като той не е прекратил атаката, имало е опасност за техния живот, те са произвели изстрели по посока на лицето, целейки се в краката. Изстрелите са били със стоп патрони.

Охранителят е настанен във Великотърновската болница, без опасност за живота. По неофициална информация, мъжът работи в частната охранителна фирма по-малко от месец, преминал е и психологически тестове и до момента не е имало проблем с поведението му.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини
ДРУГИТЕ новини
Спряха 9 крайнодесни в Дортмунд, подозират ги, че ще участват в Луковмарш
Спряха 9 крайнодесни в Дортмунд, подозират ги, че ще участват в Луковмарш