НОВИНИ

​Полицията в Шумен задържа трима мъже за множество телефонни измами

Полицията в Шумен залови трима телефонни измамници, които са взели от жертвите си 150 000 лева. Те са участвали в 22 измами по познатата схема - полицията е по следите на телефонни измамници и търси съдействието на граждани. Мъжете на 30 и на 33 години са задържани в ареста с обвинения за измама. Предстои да се иска от съда да наложи постоянен арест.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
16:00, 30.09.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Разплитането на схемата започнало в петък от 86-годишна жена, която разбрала, че е измамена, но вече била хвърлила от шестия етаж на блока опаковани в найлонова торбичка 5000 лева, златни монети, златни накити, портмоне и личната си карта. Няколко часа по-късно полицията е хванала един от измамниците на път за Русе, където трябвало да бъдат оставени парите.

При обиска в таксиметровия автомобил са намерени 4 000 лева и златни накити, а в дома му 1000 лева и златните монети. В контейнер за смет били изхвърлени начупената лична карта и портмонето на жертвата. По-късно са задържани двама мъже, участници в схемата. За 4 месеца те са участвали във всички измами, но в различно съдружие.

Ялчън Расим, директор на ОД МВР - Шумен: За целта имали изградени тайници в покрайнините на Шумен. В тези тайници, които са били обозначени, било със закачена торбичка, било нещо друго в някой храст има кутии. Взимат паричните средства съответно, където са насочени, оставят ги в този тайник.

От този тайник ги взимал организатора на схемата и ги пренасял в Румъния, където били поръчителите. За свършената работа т. нар. "мулета " получавали по 200 лева, а за организатора оставала по-голяма сума, обикновено 600 или 800 лева.

Ялчън Расим, директор на ОД МВР - Шумен: Най-грозното може би е, че единият от тези мулета е използвал 8-годишният си син, за да вземе от съответното място торбичката с пари под предлог на игра.

Тримата мъже са в ареста с повдигнати от районната прокуратура обвинения за измама. Един от тях е осъждан за шофиране с алкохол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Южна Корея получи за подарък от Пхенян две севернокорейски кучета
Президентът на Южна Корея получи за подарък от Пхенян две севернокорейски кучета
Холивудската актриса Гуинет Полтроу се омъжи за Брад Фалчък
Холивудската актриса Гуинет Полтроу се омъжи за Брад Фалчък