НОВИНИ

Ползите и вредите от хранителните добавки

Ползите и вредите, които носят хранителните добавки коментира в студиото на "Денят започва" доц. Маргарита Бакрачева. Конкретният повод е предложение на Изпълнителната агенция за лекарствата да се засили контролът при проверката на състава на хранителните добавки.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
08:36, 20.02.2017
5799
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Според доц. Бакрачева, причините за повишения интерес към добавките са нездравословният заседнал начин на живот и нестихващият култ към съвършеното тяло. Опасностите при ползването им се крият в залитането - всяко едно залитане в конкретна посока води неминуемо към негативни посоки, каза психологът и даде пример с веганството.

Хората залитат до голяма степен заради високата степен на предлагане, когато хората имат прекалено голям избор и могат да направят недостатъчно индивидуализирано решение. Мотивиращо е да се опитваме да водим здравословносъобразен начин на живот, да се опитваме да изглеждаме максимално добре, но ни е необходима индивидуална програма, съобразена с нашия биологичен ритъм и възраст, а не да се стремим към нещо, което е минало през фотошоп, коментира доц. Бакрачева.


Специалистът по културизъм и един от треньорите в предаването "Супер сериите", което започва по БНТ HD Румен Спецов също изрази своите виждания за хранителните добавки. Според него, хранителните добавки могат само да помагат, те наистина са само добавка към основната храна. И предупреди, че безразборното и безцелно приемане на добавки в никакъв не помага. Трябва да се знае много точно защо се взимат, кога се взимат и как да се взимат тези добавки, обясни Румен Спецов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Радев: Прекалено присъствие на НАТО у нас може да е грешка
Валентин Радев: Прекалено присъствие на НАТО у нас може да е грешка
Очакват се нови сезонни заболявания през април
Очакват се нови сезонни заболявания през април