НОВИНИ

Помощ за Росина

46-годишната Росина Русева от Варна, която организира не една благотворителна кампания в полза на тежко болни хора, сега се нуждае от помощ, за да проходи. Тя страда от детска церебрална парализа и се придвижва с инвалидна количка. Лекари от клиника по неврология в Полша я уверяват, че има голям шанс да проходи след лечение при тях.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
16:40, 15.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Росина трябва да постъпи в клиниката за лечение на 21-ви ноември. Едномесечният ѝ престой там струва 5100 евро. Жената продава колажите, които изработва, в курорта “Св. Св. Константин и Елена”, за да събере сумата. Помагат ѝ приятели. Община Варна осигурява всеки ден безплатен транспорт до курорта, откъдето пък ѝ дават безплатно място на търговската алея.

Росина Русева: "Очаквам жест на доброта от всички българи, не само от варненци. Нека да не си казват, то няма смисъл. Има смисъл."

На 28 септември колажите на Росина ще бъдат изложени в Народното събрание за благотворителна разпродажба. Жената се надява на помощ и за самолетните билети до Полша. Макар че самата се нуждае от подкрепа, Росина продължа да помага и на други болни хора.

Росина Русева: "Четири от колажите ще заминат за Плевен, за едно момче, което се е върнало от Валенсия и му предстои отново да замине."

Росина казва, че с примера си иска да накара повече хора да бъдат добри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Гръмотевица изпепели до основи къща в Карабунар
​Гръмотевица изпепели до основи къща в Карабунар
Краят на градушката в Пловдив
Краят на градушката в Пловдив