НОВИНИ

Леки взривове на 9 метра под земята заради строежа на метрото на Орлов мост

Неприятна новина за шофьорите в София - нови задръствания в разгара на лятото, заради ремонти на ключови булеварди. Освен това днес следобед временно ще бъде ограничен достъпът до пешеходния подлез на "Орлов мост" за около 30 минути. Причината - заради изграждането на метростанция от третия лъч на метрото ще има няколко взрива в тунела. За строежа на метрото и ремонтите в София - вижте прякото включване на Милена Кирова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 02.07.2016
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Взривът буквално ще отнеме секунди. От столичния метрополитен казаха, че няма да се усети силно на повърхността, защото става въпрос за дълбочина от около 9 метра дълбочина под земята.

Причината за взрива е следната: вътре в строителната площадка по време на изграждането на метрото е намерен стар недействащ канал, който е подобен на тунел с диаметър около 2 метра. Тъй като е на голяма дълбочина единствения начин да се разруши, защото стените на станцията минават през него, е чрез микровзривове да се напука. И след това багера по-лесно да го изкопае. Но няма повод за притеснение за хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Охайо дадоха начало на празненствата за Деня на независимостта
В Охайо дадоха начало на празненствата за Деня на независимостта
Без велосипедисти в центъра на Сандански
Без велосипедисти в центъра на Сандански