НОВИНИ

Поредна схватка между БСП и ГЕРБ

Поредна схватка между БСП и ГЕРБ на тема фалшиви новини и възможна ли е коалиция между двете партии. От левицата напомниха, че когато се сформираше сегашното правителство, премиерът Бойко Борисов предложи на Деница Златева да остане министър за европредседателството. Тя заемаше този пост в служебния кабинет на Огнян Герджиков. Според БСП поканата подсказвала желание за коалиционно управление.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:34, 31.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

БСП добави нов щрих в спора водени ли са разговори с ГЕРБ за съвместно коалиционно управление. Златева напомни за отправената към нея покана. Обясни, че след обсъждане, ръководството на партията е било категорично, че БСП остава опозиция.

Деница Златева - член на ИБ на БСП: Фалшива новина ли е фактът,че лично премиерът Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, за да ме покани да остана на поста в правителството му. Фалшива новина ли е, че имахме личен разговор с него по този въпрос.

От левицата припомниха също, че именно ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави парламента. Тези примери за тях ясно доказват, че БСП не съобщава фалшиви новини.

Оставката на здравия министър Николай Петров провокира още въпроси от "Позитано" към премиера. Чрез медиите Деница Златева попита дали Борисов е знаел фактите, изнесени от журналистическото разследване и ако е така, защо е назначил проф. Петров за министър.

Деница Златева - член на ИБ на БСП: Другият въпрос, който е по-интересен е, ако са верни твърденията, че проф. Петров е станал жертва на лобита в здравеопазването, то приемайки оставката на проф. Петров, г-н Борисов заема ли страната на тези лобита.

Според Златева тъжното е, че отново ще бъде сменен министър в здравеопазването - сектор, който от години е в криза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наследникът на здравния министър ще продължи реформите, според шефа на НЗОК
Наследникът на здравния министър ще продължи реформите, според шефа на НЗОК
Български магистрати и полицаи получиха награда „Джовани Фалконе“ в Благоевград
Български магистрати и полицаи получиха награда „Джовани Фалконе“ в Благоевград