НОВИНИ

Поредна стачка на пилотите от „Райънеър“

Пореден протест на пилотите от Райънеър от началото на летния сезон. Служители на компанията за четвърти път излязоха на еднодневна стачка. 20 от близо 300 планирани за днес полети от Дъблин бяха отменени. Полетите от и до София не са засегнати на този етап от стачката.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:27, 03.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Изнервени бяха пътниците, които часове преди полета си са неприятно изненадани, че техният самолет няма да излети.

И недоволни служители на Райънеър. Пилотите от нискотарифната авиокомпания се борят за по-добри условия на труд и отказват да изпълняват полетите си по график.

Преди дни напрежението между пилотите и компанията се покачи, след като превозвачът заплаши да съкрати най-малко 300 пилоти и кабинен екипаж или да премести дейността си в Полша. Днес преговарящите направиха крачка напред.

;
Нийл Шанахан, говорител на профсъюза: От „Райънеър“ днес излязоха с предложение, което не включваше предварително поставени от тях условия, което е добро начало. Все още е рано да кажем дали ще се споразумеем. На този етап имаме готовност да проведем планираната за следващия петък стачка.

Ако синдикатите и Райънеър не постигнат консенсус, на 10 август предстои мащабен протест. Очаква се да се включат пилоти от Ирландия, Белгия и Швеция. Германските и холандските служители все още обмислят дали да стачкуват. Стигне ли се до протести, плановете на десетки хиляди летовници може да бъдат осуетени и вместо до мечтаната дестинация, те рискуват да стигнат единствено... до терминала на летището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоби за непристойно поведение спрямо жените на улицата въвеждат във Франция
Глоби за непристойно поведение спрямо жените на улицата въвеждат във Франция
Военноморският флот получи 4 нови високоскоростни лодки от САЩ
Военноморският флот получи 4 нови високоскоростни лодки от САЩ