НОВИНИ

Повече полиция и видеонаблюдение във всички горещи точки

Полицейски управления във всички горещи точки на страната, изграждане на видеонаблюдение в регионите с висока престъпност и нови звена за борба с телефонните измами. Това са част от мерките срещу битовата престъпност, които предвижда МВР. Вътрешният министър представи като приоритети в ресора си повишаването на сигурността в страната, миграционната политика и борбата с тероризма. За охрана на границата до момента са усвоени около 35 процента от отпуснатите евросредства, които са 160 млн. евро.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:45, 10.08.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Вътрешният министър заяви, че в Плевен, Русе и Велико Търново са обособени самостоятелни звена за противодействие на телефонните измами. Именно в тези градове е концентриран криминалният контингент по линия на телефонните измами. От МВР са в постоянна връзка с партньорите си в Румъния, откъдето са купувани симкартите от престъпниците. Поради зачестилите измами предстои сформирането на работна група, която да извърши задълбочен анализ и да предложи ефективни мерки за противодействие на този вид престъпления.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "Аз лично не мога проумея как толкова хора успяват да повярват на тези измамници. Даже си говорихме с колегите да ги издирим и да ги вземем на работа тука щом така психологически успяват да убедят възрастни хора да си дадат парите".

От министерството допълниха още, че ще работят за изграждането на допълнителни полицейски управления в най-горещите точки на страната. Първото управление ще бъде изградено до края на месеца в Асеновград, където ще бъде пригодена временна постройка. Министър Радев заяви, че се назначават още 1000 полицаи на местата с висока престъпност. От силовото ведомство ще настояват и за пълно видеонаблюдение в проблемните общини.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "МВР е пуснало насоки, с които общините да се съобразяват в изграждане на техните системи за видеонаблюдение така че в последствие да бъдат изведени към най-близкото полицейско управление, да има връзка."

Бургас, Пловдив, Кюстендил, Пазарджик и Велико Търново са сред градовете, които вече са потърсили помощ за изграждането на система за видеонаблюдение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗП: Таксата празен стол е административно нарушение
КЗП: Таксата "празен стол" е административно нарушение
Почистиха двора на родната къща на Елиас Канети
Почистиха двора на родната къща на Елиас Канети