НОВИНИ

Пpeмиepът Герджиков: След 1 януари 2017 г. България губи, че няма човек в ЕК

Служебният кабинет щe излъчи нoвия бългapcĸи eвpoĸoмиcap, aĸo дo 10 дни cлeд извънpeднитe пapлaмeнтapни избopи нe бъде cъcтaвено пpaвитeлcтвo. Пpeмиepът Огнян Герджиков e пoeл тaзи oтгoвopнocт cлeд paзгoвop c президента Румен Радев. Новината съобщи служебният министър председател на конференция, посветена на бъдещето на Европа.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:41, 16.03.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Той отбеляза още, че след 1 януари 2017 г. България губи, че няма човек в Еврокомисията. Герджиков е убеден, че ако България е имала еврокомисар в последните месеци много от негативните оценки в доклада на Еврокомисията за страната ни, които той намира за несправедливи, е щяло да бъдат избегнати.

Служебният премиер не вижда тревожни перспективи за България произтичащи от Бялата книга на Еврокомисията, защото според него Европейския съюз винаги е съществувал на много скорости. Като форми на различни скорости той посочи системата на Шенген и еврозоната, например.

За Огнян Герджиков от амбициите на страната ни зависи каква скорост ще избере. Той пожела на Бялата книга да се гледа не само като на реформа на Евросъюза, но и като път за реформа на България. Премиерът се спря и на подготовката ни за председателството на Европейския съвет през следващата година.

Огнян Герджиков - служебен министър-председател: Апелирам, всички политически сили, които ще влязат в новия Парламент да намерят воля и да сключат един парламентарен пакт, за да не посягат към вече изградените екипи на председателството. Тези екипи са сформирани от хора подготвени, хора можещи, хора мотивиращи, хора знаещи.Трябва да ги оставим да работят на спокойствие, за да подготвим председателството, така както можем. Защото ние сме доказали, че можем да справим с домакинството на много сериозни световни форуми.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да очакваме ли повишаване на лихвите по кредитите?
Да очакваме ли повишаване на лихвите по кредитите?
Осем души са ранени при стрелбата в училище във френския град Грас
Осем души са ранени при стрелбата в училище във френския град Грас