НОВИНИ

​Празнично шествие по случай деня на светите братя Кирил и Методий в Пловдив

Днес православната църква отбелязва деня на Светите братя Кирил и Методий. Те са канонизирани като светци за превода и популяризирането на Библията на старославянски език и за разпространяване на християнството сред славяните. Обявени са за покровители на Европа от папа Йоан Павел II. Празнично шествие по случай 11-ти май, денят на светите братя Кирил и Методий, премина през улиците на Пловдив.

​празнично шествие случай деня светите братя кирил методий пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 11.05.2017
Чете се за: 00:20 мин.

Ученици и учители положиха цветя пред барелефа на Кирил и Методий в Стария град. На това място за първи път преди 166 години по идея на Найден Геров е отбелязан Празникът на Първоучителите.

Нели Карабахчиева, учител в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий": Аз съм преподавател по български народни танци и ги уча на традицията и всичко що се касае за българщина. Каквито и пропуски да сме имали в нашето образование , каквото и да е видяно, сега е времето и се гради. Идват нови млади попълнения и работят с желание, дават своята душа и сърце само и само децата да вървят напред, да обогатят своите знания към по-добро.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да гласуваме за нашия участник на Евровизия 2017?
Как да гласуваме за нашия участник на Евровизия 2017?
Читалището в Аспарухово стана “Библиотека на годината”
Читалището в Аспарухово стана “Библиотека на годината”