НОВИНИ

Пребиха трима горски служители край град Баня

Трима горски служители от Хисаря пострадаха, след като бяха нападнати от група роми по време на проверка за незаконна сеч. Инцидентът е станал снощи край град Баня, когато инспекторите се натъкнали на три каруци, натоварени с незаконна дървесина. Единият от горските все още е в болница, но без опасност за живота. През целия ден полиция и жандармерия извършваха проверки в ромския квартал на Баня.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
11:35, 17.10.2017 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Сигналът за инцидента е подаден снощи около 20.00 часа, когато екип от горски служители инспектирали района на моста край река Стряма и забелязали три каруци, натоварени с дърва.

Инж. Добрин Иванов, директор "Държавно горско стопанство" - Хисар:
При подаден сигнал за незаконна сеч изпратих 7 броя служители на горското стопанство с три броя автомобила, които да извършат проверка в района. Същите час по-късно ми се обаждат, че са задържали 1 брой каруца, която е теглена от кон. Останалите каруци и нарушители са успели да избягат и в същия момент ги нападат с камъни и колове.

Нападателите пристигнали изключително бързо на мястото и започнали да удрят горските служители. Пострадалите са трима - един с пукната глава, един със счупена ръка, а друг служител е настанен в болница с комоцио и счупена скула. Нанесени са щети и върху два от служебните автомобили. Нападнатите горски днес отказаха коментар. Началникът им бе категоричен, че ще има промени в работата с цел по-голяма сигурност на екипите.

Инж. Добрин Иванов, директор "Държавно горско стопанство" - Хисар:
От тук - нататък ще търсим при всяка една акция съдействие от МВР, от гледна точка там дали ще е жандармерия или РПУ.

През целия ден полиция и жандармерия извършваха проверки в квартал Стряма, за да открият снощните нападатели. Местните не крият, че набезите в гората са чести и се правят с цел търговия.

Кметът на Баня припомни, че преди няколко месеца са били задържани 7 каруци с незаконно отсечени дърва в квартала.

Стамен Гешев, кмет на град Баня:
Може да кажа, че 80 % от къщите са незаконни в махалата. Общината засега не взима никакви мерки за това нещо и резултатът се вижда - каруци, коли, просто там няма абсолютно никакъв ред.

И горските служители, и местната власт признават, че сумите по съставените актове на нарушителите не могат да бъдат събрани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УМБАЛ-Бургас е готова да приеме пациенти от Поморие
УМБАЛ-Бургас е готова да приеме пациенти от Поморие
Нова организация на движението в кв. “Виница” във Варна заради ремонт на пътя
Нова организация на движението в кв. “Виница” във Варна заради ремонт на пътя