НОВИНИ

Пред БНТ: Мъжът, спасил намушканото момиче от влака Пловдив-Варна

Петър Бонев е човекът, който се справи с нападателя от нощния влак Пловдив-Варна и отнесе на ръце раненото момиче до линейката. Според него да спасиш нечий живот не е геройство, а човещина. Състоянието на 21-годишното момиче е стабилно.

bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 25.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

25-годишният Петър Бонев от Стара Загора веднага се отзовал на виковете на младата жена за помощ. Той се втурнал да гони нападателя, след което и двамата скочили в движение от влака.

Петър Бонев: Той още върху нея и я ръга, обръщам се аз ритам го, той се изправя, посяга към мен, удрям го още един път, изпуска ножа, тръгна да бяга и аз го спирам, той ме бута, взима ножа пак, аз го ритам, той се изплъзна от мен и бяга... скача от влака, аз по него, събарям го пак, той вика добре, добре, полиция викайте.

Няма опасност за пострадалото момиче, което е с три порезни рани, една от които в главата.

Доц. Георги Арабаджиев, началник на КАИЛ - УМБАЛ Стара Загора: Тя преживя нощта добре, въпреки сериозната суматична и психична травма. Възстановява се.

До нападението се стигна след като млад мъж, пътуващ в един вагон с момичето на няколко пъти влизал в нейното купе и й досаждал. В един момент станал много агресивен и момичето извадило нож, но той го взел и я намушкал с него. Извършителят е задържан и настанен в психиатричната болница в Раднево.

Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора: На този етап обвинение не е повдигнато на извършителя на деянието. Същият първоначално е разпитан в качеството на свидетел и тъй като видимото му психично състояние е било деликатно, същият е консултиран с психиатър.

Предстои да бъде назначена психиатрична експертиза, която да установи дали 19-годишният мъж може да носи наказателна отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима са ранени при инцидент в „Арсенал”
Трима са ранени при инцидент в „Арсенал”
Проф. Герджиков: СУ е единственият български университет в първите 1000 в света
Проф. Герджиков: СУ е единственият български университет в първите 1000 в света