Различни рафтове за оцета и така наречените кисели продукти. Това предлагат от асоциация активните потребители. В момента те се продават заедно, което често може да обърка купувачите.
Богомил Николов, асоциация на активните потребители: "Знаете, че оцетът е много важна съставка при приготвянето на туршия.Съответно знаем чисто биологически каква е разликата между двата вида. В единия случай има живи бактерии, които всъщност подпомагат протичането на ферментация в туршията и тя става такава каквато я знаят хората от векове".
Един от основните проблеми, според експертите е, че потребителите все по-трудно правят разлика между оригинал и менте.
Богомил Николов, асоциация на активните потребители: "Това, което много хора не знаят и трябва да запомнят е, че наименованието оцет може да се използва само от натуралните продукти. Всички останали им е забранено ползването на думичката оцет".;
Не обаче имитациите на оцет са най-големият проблем, а продуктите, които биха могли да бъдат опасни за здравето. Такива са всички с киселинност над 6 %. Те изобщо не трябва да се продават.
От агенцията за безопасност на храните ни успокояват, че в момента проверява оцета, защото търсенето му през този период на годината е голямо.
"Харесвахме си кмета, долу диктатурата": Нов протест в подкрепа на Благомир Коцев
Линията на бедност: Социалните партньори обсъдиха да стане 764 лева от догодина
От Бургас стартира националната информационна кампания за въвеждане на еврото в България
Учебният ден да започва по-късно, предлагат от Просветното министерство
Част от родителите на децата, катерили се по кран в София, са знаели за действията им