НОВИНИ

Представиха предпремиерно филма "Посоки" пред таксиметрови шофьори

Филм за таксиметрови шофьори с прожекция пред таксиметрови шофьори. След успеха на престижни международни фестивали, "Посоки" на Стефан Командарев беше представен и пред първите си български зрители.

Айше Сали
от Айше Сали
20:40, 05.12.2017
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Как се чувстват актьорите от червения килим в жълтите коли? Лесна ли им се струва професията на таксиметровия шофьор? Как приемат филма с техните истории по света? Въпросите вълнуваха онези, които разпознаха своята посока в "Посоките" на Стефан Командарев. Лично режисьорът представи филма пред едни от първите български зрители. В случая може би и най-взискателните.

Стефан Командарев, режисьор: В залата има хора, които са чели всеки един вариант на сценария и сме го обсъждали. След това дойдоха снимките, където те ни оказаха огромна подкрепа. И съвсем логично е те да бъдат един от първите зрители.
Мария Велева, диспечер в таксиметрова компания: Време беше някой да погледне и от другата страна. Повечето хора си мислят, че работещите в бранша са нещо по-малко от другите хора. Всъщност във филма се вижда, че това са хора с образование, учители, свещеници. И това е факт.

"Посоки" разказва за силата да продължиш, въпреки суровия живот. Дали в търсене на смисъл и упование или в опита за бягство и спасение. А "посоките", по които поемат шестима таксиметрови шофьори с техните клиенти са като пътищата, по които минава цялото ни общество.

Калин Кокошаров, таксиметров шофьор: Винаги е хубаво да следим посоката, в която пътуваме, защото по пътя винаги има какво да ни отклони. Но затова чистото съзнание, емоцията и благодарността трябва да ни поддържат.

Филмът ще бъде в кината от 26 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ути Бъчваров събра най-добрите рецепти в книга
Ути Бъчваров събра най-добрите рецепти в книга
Солисти на Мариинския театър гостуват в Стара Загора
Солисти на Мариинския театър гостуват в Стара Загора