НОВИНИ

В Благоевград започват празничните събития за Коледа и Нова година

От тази вечер в Благоевград започват празничните събития за Коледа и Нова година. Кметът на областния център д-р Атанас Камбитов запали светлините на елхата, която е висока 25 метра.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
20:20, 05.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Настроението е празнично, а най-нетърпеливи да видят светещата елха бяха децата. И тази година тук на площад "Георги Измирлиев" пред сградата на общината в Благоевград се събраха хиляди хора, за да станат свидетели на запалването не само на коледната елха, а и на всички празнични светлини в града. Около мен светят вече и дръвчетата, които ограждат площадното пространство.

В центъра на мястото на фонтаните е обособена алея с декоративни Коледни подаръци, които също са осветени в различни цветове и около тях могат да се правят снимки за спомен. С празнични светлини са украсени и булевардите в града, кръговите кръстовища и кварталите. Коледната програма е богата, а празничният фестивал е под мотото " Сподели любов, сподели добро ". В следващите дни тук ще има работилница на Дядо Коледа, постановки за деца и възрастни, концерти. Празничната програма ще завърши на 7 януари когато ще се проведе 10-тия общински фестивал на сурвакарските игри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Булгартабак отрече да участва в контрабанда
"Булгартабак" отрече да участва в контрабанда
Остри реакции по света за намерението на Тръмп да признае Ерусалим за столица
Остри реакции по света за намерението на Тръмп да признае Ерусалим за столица