​Предупреждение за опасно време за 6 януари

Предупреждение за опасно време е в сила за цялата страна за 6 януари. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 20 области на страната за 6 януари. Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, СТара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян.

от БНТ
14:53, 05.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Вятърът ще бъде силен вятър от север-североизток с пориви до 22-24 м/с. Ще има валежи от сняг и в Северна България ще се образува снежна покривка около 25 см, в планинските части и повече. Има условия за снегонавявания. След обяд валежите ще отслабват. В Южна България ще има условия за поледици.

Оранжев код за опасно вълнение е обявен за морето край Добри. Вятър ще духа от североизток, по-късно север-северозапад със скорост 20 м/с (8 по Бофорт) и пориви до 28 м/с(10 по Бофорт). Вълнение на морето ще бъде 4-5 бала. При оранжев код за силен вятър са възможни смущения в електроснабдяването, има опасност от летящи предмети и изкоренени дървета. Оранжевият код за сняг и лед предупреждава, че са възможни смущения на наземния, релсовия и въздушния транспорт, както и на дейностите на открито.

Жълт код за сняг и поледици е обявен за 8 области на страната в Западна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 20 см, в планинските части и повече. След обяд валежите ще отслабват. Жълт код за опасно вълнение е в сила за морето край Варна и Бургас. Вятърът ще духа от север със скорост 15-20 м/с(7-8 по Бофорт) и пориви до 24 м/с(9 по Бофорт). Вълнение на морето ще бъде 4 бала.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бездомни ще бъдат настанени в метростанции в Атина заради студа
Бездомни ще бъдат настанени в метростанции в Атина заради студа
Заради снега започна обработката на столичните улици
Заради снега започна обработката на столичните улици