НОВИНИ

Премиера на операта „Атила“ от Джузепе Верди във Варна

Поредната премиера предлага осмото издание на „Опера в Летния театър“ във Варна. Любителите на оперното изкуство имат възможност тази вечер да се насладят на произведението на Джузепе Верди - „Атила“, копродукция на Държавната опера във Варна и Националната драма и опера в Белград. Постановката се представя за втори път на варненска сцена. Първата е била през 2007 година. За нея екипът на Варненската опера е удостоен с „Кристална лира”.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов / Деян Овчаров
16:00, 07.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

„Атила“ е едно от ранните произведения на бележития италиански композитор Джузепе Верди. Посветена е на нашествието на хуните в Италия в средата на 5 век, начело с вожда им Атила.

Даниела Димова, директор на ТМПЦ-Варна:
"Операта "Атила" от Верди е едно вокално изпитание за солистите и ние можем да се похвалим с изключително добър постановъчен екип и премиерен солистичен състав."
Светозар Рангелов, бас - „Атила“:
"Операта на Джузепе Верди „Атила“ е страхотна, една много хубава музика, ранен Верди, много труден за изпълнение и според мен много подходящ за открита сцена, защото това са хуните."
Бойко Цветанов, тенор - „Форесто“:
"Предизвикателство е разбира се, защото е много трудна вокално, но е много красива, много силна емоционално, така че е много опасно един певец да не се поддаде по емоциите и да прекали в своя плам."

Операта „Атила“ на Верди ще бъде представена още веднъж на сцената на Летния театър във Варна на 19-и август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Замениха присъдата на Меси с глоба
Замениха присъдата на Меси с глоба
Лекари от цялата страна на протест срещу насилието
Лекари от цялата страна на протест срещу насилието