НОВИНИ

При престрелката в София е убит легендата в обирите Ицо Полицая

Продължава разследването на грабежа в София, който доведе до престрелка между полицаи и въоръжени мъже. Това се случи посред бял ден в кв. "Разсадника". Единият от мъжете, които стреляха по полицаите, почина от раните си след престрелката. Цвета Младенова разказва какво точно се е случило.

bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 29.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Около заложната къща, която вчера беше ограбена, няма ограничителни ленти и патрули. Хората в района казват, че вчера е било страшно - викове, крясъци, но е свършило много бързо. После с часове е имало полицейско присъствие.

Вчера почина от раните си легендата в обирите, както е известен в подземния свят - Христо Георгиев, с прякор Ицо Полицая.

Той е бивш служител на столичното 9-то полицейско управление. Работил е като оперативен работник. Уличен е в корупция и преди години решава да мине от другата страна на закона и оттогава започва да се занимава с въоръжени грабежи.

Името му нашумява през 2013 г., когато прави зрелищен обир и успява да отмъкне над 90 хиляди лева от инкасо автомобил пред банков клон във Враца. Ицо Полицая успява да се укрие в София. При опита за задържането му стреля над 10 пъти по полицаите. Преди да избяга в Сърбия е намерен с боен арсенал в село Чепинци.

Вчера е задържан и неговия съучастник.

Повече за стрелбата и за убития престъпник вижте в прякото включване на Цвета Младенова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът осъди терористичния акт в Истанбул
Парламентът осъди терористичния акт в Истанбул
Конкурс за млади фотографи в Благоевград
Конкурс за млади фотографи в Благоевград