Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Президентът Радев награди победителите в конкурса за бъдещи учители

Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса за бъдещи учители. В състезанието се включиха около 400 души, които писаха есета на тема "Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици". Кампанията е продължение на проекта "Твоите 25 причини да избереш България". Бизнесът подкрепя български студенти и докторанти, които искат да станат учители.

Вера Александрова
от Вера Александрова
21:12, 03.04.2019
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Есетата на 11 от бъдещите учители, участвали в конкурса, привлякоха вниманието на журито. Всеки от тях си има своето виждане на какво иска да научи бъдещите си ученици.

Надежда Иванова - Моето послание е и винаги ще бъде това да бъдат добри.
Камелия Делионова -Обичта е нещото,което трябва да усетят и даване на възможност да бъдат индивидуални, себе си, развивайки се.

БНТ е медиен партньор на конкурса, а сред хората, които избраха най-интересните есета беше Геновева Радева, продуцент в "По света и у нас".

Геновева Радева - продуцент, БНТ: Конкуренцията беше много голяма, прочетох много хубави и много искрени есета и съм обнадеждена, че толкова много млади хора нямат търпение да влязат в класните стаи и да учат бъдещите поколения на България. Искат да ги научат да бъдат добри хора, да бъдат родолюбци, но и космополити, да не се предават и да сбъдват мечтите си.

Организатор на конкурса е "Прайс, Уотърхаус, Купър", а Божидар Нейчев - старши съдружник в компанията, отправи пожеланието си към бъдещите учители със заглавието на песента "Обещай ми светло минало".

Божидар Нейчев старши съдружник в PwC: Настоящето е по-важно и от бъдещето, защото бъдещето го правим в настоящето. Така че пожелавам ви на всички вас във вашето бъдещо поприще светло минало.

Президентът Радев е впечатлен от богатството от отговори в някои от наградените есета, които е прочел. На младите хора пожела да съумеят да върнат възрожденския образ на "даскала". Напомни, че учителската професия е призвание.

Румен Радев - президент на Република България: Учителят достига до съзнанието на учениците, но истинският педагог достига до техните сърца. И именно тази комбинация на добър учител и добър педагог може да завладее създанието, духа и сърцето на обучаемите. Това е нещото, от което ние имаме нужда.

Отличените бъдещи учители получават и по 6000 лева годишна стипендия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Разпродават имоти на ВМЗ-Сопот
Разпродават имоти на ВМЗ-Сопот
Започва ремонтът на покрива на Националната библиотека
Започва ремонтът на покрива на Националната библиотека