НОВИНИ

Президентът Радев след КСНС: Имаме криза на държавността

Няма общо становище на проведения Консултативен съвет по национална сигурност. Това заяви след проведения КСНС президентът Румен Радев.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:12, 08.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
президентът радев кснс имаме криза държавността

По време на срещата стана ясно, че имаме разминаване в позицията за ефективността на Антикорупционната комисия, доколко се осъществява реален контрол от НС, както и разминаване в становищата за нормативната база, отбеляза държавният глава.

Президентът настоява НС да разгледа нов закон за борба с корупцията, да създаде временна комисия, която да проучи дейността на КПКОНПИ. Пълните протоколи от проверките да станат публични.

Румен Радев, президент на Р България: Нямах намерение да свиквам този КСНС. Помните, че преди година и половина изразих ясно своите резерви, предложих ясни принципни механизми, които бяха отхвърлени от управляващото мнозинство. Наложих вето на антикорупционния закон. До момента обаче срещам съпротива. Предупредих, че ако това не се случи разпадът ще продължи. Предупредих и политическите партии да се чистят от корумпирани кадри, ако искат да се видят на политическия хоризонт.

Според Радев случаят с "Апартаментгейт" ясно показва, че има криза на държавността и този проблем касае националната сигурност. "Докладът, които изисках за КПКОНПИ разкрива неефективността на тази комисия", категоричен е президентът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коалицията на Валери Симеонов се регистрира в ЦИК за евроизборите
Коалицията на Валери Симеонов се регистрира в ЦИК за евроизборите
Енергийните министри на България и Гърция обсъдиха газовата връзка
Енергийните министри на България и Гърция обсъдиха газовата връзка