НОВИНИ

Президентът Радев за отношенията с премиера Борисов

Президентът Румен Радев призова правителството да бъде оставено спокойно да си свърши работата за реализацията на проекта АЕЦ „Белене“. Държавният глава приветства вдигането на забраната за строителство. Той коментира и казаното от премиера Бойко Борисов,че се е превърнал в партиен президент. Румен Радев участва в откриването на националните Славейкови празници в Трявна.

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 07.06.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Румен Радев подчерта, че темата за реализацията на проекта АЕЦ „Белене“ е била обсъдена по време на работната му визита в Москва и Сочи.

Румен Радев, президент на Р България: Беше коментиран, защото реализацията на един такъв проект с тези реактори няма как да стане без участието на конструктор, защото става въпрос за сложна технология и гарантиране на ядрена безопасност. Виждате, че има заявен инвеститорски интерес, българското правителство има своите варианти и нека да го оставим да събере необходимата информация, да направи съответните разчети и тогава да съдим рационален ли е проектът.
;

Помолен да коментира думите на премиера Бойко Борисов, че критикува само управляващите, а не и опозицията и че Корнелия Нинова е негов „шеф“, президентът заяви:

Румен Радев, президент на Р България:За разлика от други аз нямам началници нито в България, нито в чужбина. Разбира се имам само един началник и това е българският народ, който ме е избрал и на когото съм се заклел да служа. Критикувам там, където се вземат решения и се разпределят финансови средства. Ако започне и опозицията да го прави, тогава ще критикувам нея",

В Трявна Румен Радев участва в откриването на националните Славейкови празници, които тази години се провеждат под негов патронаж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шведски съд осъди на доживотен затвор узбекистанеца, убил петима души в Стокхолм
Шведски съд осъди на доживотен затвор узбекистанеца, убил петима души в Стокхолм
Ангела Меркел и Себастиан Курц предложиха реформи в ЕС
Ангела Меркел и Себастиан Курц предложиха реформи в ЕС