НОВИНИ

Дупнишкото село Бистрица е домакин на Фестивал на полета

Десетки делта и парапланери полетяха в небето над дупнишкото село Бистрица. Те участват в първото издание на Фестивал на полета, който се организира от Аероклуб "Свободен полет Дупница".

bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 08.09.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В рамките на три дни над 50 делта и парапланеристи от България и чужбина ще излитат от новата стартова площадка Остроган в местността Отовица в Рила планина. Тя е се намира на 1500 метра надморска височина и е подходяща за извършване на полети с парамотори, паратрайкове и мотоделти.

Петьо Кюркчийски - председател на Аероклуб "Свободен полет" Дупница: Вчера имаше безмоторни планери във въздуха след 8 часа, което е направо магия, защото те се издигат с термичните потоци и в 8 часа не би трябвало да има термики, но имаше и всички летяха. Над 4 часа се летя вчера.

Програмата на фестивала, както самите организатори я определиха, е скромна и волна, като целта е да се съберат, да полетят и да се забавляват заедно всички участници.

Антони Дерменджиев: Самото това място е прекрасно, северозапад, има хубави термики. Вчера летяхме до 8 и половина вечерта. Изгледахме залеза от високо и беше много красиво.

Домакините се надяват фестивалът да се превърна в традиция и всяка година в село Бистрица да се събират стотици любители на екстремните изживявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почти половината от ражданията у нас вече са секцио
Почти половината от ражданията у нас вече са секцио
Финал на кампанията Пътуващо лятно кино с БНТ
Финал на кампанията "Пътуващо лятно кино с БНТ"