НОВИНИ

Продължават споровете за замърсената с уран вода

Теменужка Петкова от ГЕРБ коментира тази сутрин в студиото на ,,Денят започва с Георги Любенов", че няма никаква опасност за живота и здравето на хората в Хасково. Тя е категорична, че правителството на Борисов не е укривало информация. Обратното твърди Драгомир Стойнев от БСП. Според него информация е укривана първо заради президентските, после заради парламентарните избори. Той попита защо има водоноски в Хасково, щом няма проблем.

bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 23.04.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Теменужка Петкова - депутат от ГЕРБ: "Според мен е много важно тук да се вземат така много спешни мерки по отношение на дейността, която извършва едно дружество, което се намира в патримониума в Министерството на икономиката и то е свързано с рекултивацията на подобен род уранови мини, така че трябва да видим това дружество какви функции изпълнява, какво е направено през годините и как всъщност държавата ще контролира този процес."
Драгомир Стойнев - депутат от БСП за България: "Ние като най-голямата опозиционна сила и като алтернативата предложихме вече в българския парламент създаване на анкетна комисия, тъй като общините станаха все повече и повече - там, където евентуално има този проблем и с оглед да не се плаши населението излишно - всички политически сили да бъдат членове на тази анкетна комисия, да проверим фактите, данните и да се предприемат нужните действия, така че хората да бъдат спокойни."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Укрепват дере в бургаски квартал с 1,3 милиона лева
Укрепват дере в бургаски квартал с 1,3 милиона лева
Трима убити при израелски обстрел срещу лагер на сирийска милиция
Трима убити при израелски обстрел срещу лагер на сирийска милиция