НОВИНИ

Проф. Христов: Законодателството е добро, проблемът е в правоприлагането

Цялото българското законодателство не е лошо. Проблемът е по-скоро в българското правоприлагане, заяви в "Денят започва" депутатът от "БСП за България" проф. Иво Христов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 19.04.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според проф. Иво Христов законодателството не е технически въпрос, това е политика и всички политически идеи рефлектират в сблъсък на законодателни идеи и актове. Този парламентарен сезон парламентарната група на БСП ще се опита да прокара няколко важни законопроекта, преди всичко това касае т.нар. законопроект за държавните и общински предприятия, който има за задача да спре най-сетне тази непрекъсната рокада на кадри там и да се разсее митът, че държавата била лош стопанин. И поясни, че всички развити страни имат мощни държавни сектори, които задават икономическия облик и политиката на държавата в различните икономически области. В България минахме в другата крайност - от 100% държавна собственост сега всякакви либералстващи говорят, че едва ли не държавата трябва да се изтегли от всички възможни сектори и всичко да оставим само на пазара, каза Иво Христов.

Ръководството на БСП заяви, че ще бъде конструктивна, но безкомпромисна опозиция, заяви новоизбраният депутат от левицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Междусъседски конфликт в Сливен разрушава жилищен вход
Междусъседски конфликт в Сливен разрушава жилищен вход
До 19 май е срокът за подаване на заявления за първи клас
До 19 май е срокът за подаване на заявления за първи клас