След дълги години опити, незрящи станаха родители

Лекари от столична болница помогнаха на незрящо семейство да станат родители. Младата двойка дълги години прави опити да има дете, но се сблъсква с огромни трудности. В навечерието на Великден, обаче, им се роди дъщеря.

Мина Петрова
от Мина Петрова
23:15, 18.04.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Теодора има трудности със зачеването,лекари й казват че шансовете й да забременее са нулеви. Мариан, пък, има опасност да предаде генетично зрителни проблеми на бебето. Но двойката копнее за дете и не се отказва.

Теодора Пенкова: "Ние, също, като всички нормални хора искахме да имаме дете."

Мариан Пенков: "Почти се бях отчаял. Обиколихме всички лаборатории, около 3 или 4, които излязоха с абсолютно едно и също становище."

Теодора Пенкова: "Вече бях изгубила всякаква надежда и какво друго ми оставаше, освен да търся някакви варианти.. "

Преди една година, Теодора отива на консултация в частна столична болница, за да разбере какви възможности има. Там се запознава с д-р Честименова и доц. Мазнейкова, които решават да помогнат на младото семейство - предлагат им всички услуги на клиниката напълно безплатно, защото са впечатлени от силата на младата двойка.

доц. Валентина Мазнейкова: "Това ни накара да бъдем до тях, да се помъчим да им помогнем във всичко, разчувстваха ни и нас като лекари, и направихме възможно да се случи това."

Малко след това, Теодора забременява по естествен начин. И така на 12 април, малката Мадлен се ражда напълно здрава с тегло 2 кг и 400 гр, и ръст 45 см.

Теодора Пенкова: "Това си е чудо за мен. Хората не бива да се отчайват дори и за миг. "

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първо заседание на новото 44-то Народно събрание
Първо заседание на новото 44-то Народно събрание
Филхармоничният хор Светослав Обретенов спечели наградата Музикант на годината
Филхармоничният хор "Светослав Обретенов" спечели наградата Музикант на годината