Проф. Станилов: Скандалът с руския шпионаж е съшит с бели конци

Има ли сценарий и достатъчно доказателства за руски шпионаж у нас - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ беше проф. Станислав Станилов, член на ПП "Атака".

от БНТ
07:55, 12.09.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Проф. Станислав Станилов, член на ПП "Атака": Вчера главният прокурор каза в парламента, че има достатъчно доказателство за руска намеса, но това било следствена тайна. Доколкото аз разбрах от сложното му изложение, основното е, че Николай Малинов е получавал от Константин Малофеев някакви пари за някакво руско внимание, което на мен ми се струва несъстоятелно. Аз мисля, че това нещо е съшито с бели конци и представлява част от предизборната кампания. Някой иска да клати властта в България и да има постоянно избори и напрежение.

Бойко Борисов води една балансирана политика, която в България е водил само Борис III, категоричен е проф. Станилов. Според него, геостратегическото положение на страната предполага две лица - на Изток и на Запад, и затова трябва да се постига балансирана външна политика.

Руската държава не може да бъде обвинявана в нищо, защото Константин Малофеев е олигарх, той иска да има влияние, категоричен е проф. Станилов.

Той призна, че е близък приятел и познава от дълги години руския генерал Леононид Решетников, който получи 10-годишна забрана да посещава България.

Проф. Станислав Станилов, член на ПП "Атака": Ако Леонид Решетников е руски разузнавач, той толкова ли явно ще посещава България, ще общува с приятелите си? Според мен той е най-големия българофил в Русия.

И още - ще се отрази ли този скандал в отношенията България - Русия, какво се случва в коалицията "Обединени патриоти" и кой носи вина за отстраняването на "Атака", вижте целия разговор с проф. Станилов във видеото!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Асен Агов: Целта на Малофеев е да бъдем част от зоната на влияние на Русия
Асен Агов: Целта на Малофеев е да бъдем част от зоната на влияние на Русия
ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове
ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове