НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на задържаните при спецакцията в Чирпан и Стара Загора

9 души бяха задържани при полицейската акция в Чирпан и Стара Загора. Специализираната операция е срещу битовата престъпност. За да се запознаят с резултатите от нея, рано сутринта в Чирпан oтидоха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:18, 17.02.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

На задържаните 9 души вече са повдигнати обвинения - на двама за въоръжен обир в чирпанското село Зетьово, а на седем за кражба в особено големи размери от индустриален склад в Стара Загора.

Чирпанското село Зетьово осъмна под полицейска блокада. При акцията бяха задържани двама мъже за въоръжен грабеж в селото. В петък вечерта те нахлули в дома на Миньо Ангелов, когото заплашили с пистолет, пребили него и 83-годишната му майка.

Миньо Ангелов: Дойдоха и викат пари давай и почнаха да ни бият. Вързаха ни краката със сезал ни вързаха. Майка и тя така бита, здраво бита...
Йорданка Иванова: Още по-такива мерки да се вземат, защото просто ни е страх да живеем вече. Толкова възрастни хора има вече, които са самички, просто хората ги е страх да спят.

При операцията в Стара Загора пък бяха арестувани 7 души.

Ивайло Иванов - гл. секретар на МВР: Задържани са извършителите на крупна кражба. Взломна кражба, от която е открадната доста техника от склад на определена фирма.

Главният прокурор беше категоричен, че трябва да се работи срещу битовата престъпност, за да може хората да са спокойни.

Иван Гешев - главен прокурор: Има сериозни резултати. По важното е, че това не е кампания, инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност и съм сигурен, че българските граждани в края на годината ще усетят резултата.

Това беше поредната акция срещу битовата престъпност в страната. Разследващите действия продължават и утре, като предстоят разпити на свидетели. Тепърва ще стане ясно и дали ще има още задържани за престъпленията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо все още не работи депото за отпадъци край село Бучино?
Защо все още не работи депото за отпадъци край село Бучино?
Премиерът Борисов: Смазаха ме от подслушване
Премиерът Борисов: Смазаха ме от подслушване