НОВИНИ

Прокуратурата иска отстраняване на главния архитект на Пловдив

Пловдивската окръжна прокуратура поиска отстраняването от длъжност на главния архитект на града Румен Русев заради незаконно съборения през март тютюнев склад. Искането ще бъде разгледано от съда в понеделник.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
17:22, 16.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според прокуратурата отстраняването от длъжност се налага, за да не се попречи на разследването по делото.

Галина Андреева - Минчева, зам.-окръжен прокурор на Пловдив: На този етап ние искаме отстраняване от длъжност, за да не се попречи на разследването тъй като по същото продължават да се разследват и корупционните практики свързани с издаването на строителни разрешения както и с промените на подробните устройствени планове.

От прокуратурата обясниха че отстраняването от длъжност на главния архитект Румен Русев не е равнозначно с уволнение. От пресцентъра на Общината съобщиха, че кметът Иван Тотев ще реши какво да предприеме със служителя си след като се запознае обстойно с мотивите на прокуратурата.

Документите за строителство върху терена на емблематичния тютюнев склад в Пловдив, издадени от главния архитект, наскоро бяха обявени за нищожни от Дирекцията за национален строителен контрол. Румен Русев е привлечен като обвиняем за това че като длъжностно лице е допуснал противозаконна дейност в защитена територия - групов паметник на културата.

В края на месеца пък трябва да стане ясно как точно ще се извършва укрепването на частично разрушената сграда на ул. Одрин 8 и колко ще струва това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Десетки чували с отпадъци събраха ентусиастите в Русе
​Десетки чували с отпадъци събраха ентусиастите в Русе
Мая Манолова се включи в златна инициатива в подкрепа на онкоболни деца
Мая Манолова се включи в "златна" инициатива в подкрепа на онкоболни деца