НОВИНИ

Изграждат КПП-та в столичния квартал "Овча купел" заради предстоящ протест

Столичната полиция ще разположи КПП-та в квартал "Овча купел" заради предвидения за тази вечер протест пред общежитието за мигранти в квартала.

Александър Марков
от Александър Марков Диана Тодорова
09:51, 16.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Полицаите ще проверяват участници в протеста за оръжие и други забранени предмети. Целта е да се избегнат провокации. Из цяла София часове преди протеста ще има проверки за оръжие, алкохол и наркотици. В СДВР има информация, че групи от крайнодесни националисти и скинари ще се опитат да провокират напрежение и да се сбият с мигрантите в столицата. Началният час на протеста е насрочен за 19:30 ч.

Напрежението около регистрационно-приемателния център за мигранти в "Овча купел" възникна на 13 септември вечерта, след като 21-годишен шофьор подаде сигнал в полицията, че група мъже са атакували автомобила му с камъни. В групата, по думите му, участвали и мигранти. Разследването на полицията, обаче, показа, че няма категорични и обективни данни за участие в инцидента на чужди граждани.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи: Надявам се протестът, който е израз на някаква позиция, да не прерасне и да не се разрази. Моята информация е, че става въпрос не за напрежение вътре в Центъра, а става въпрос за напрежение, което се създава от групи, които не са жители дори на квартала. Има такива, които търсят изява чрез такъв род поведение. - Това е въпрос на провокация, или? - Ами нека да видим довечера как ще... Мерките, които трябва да се вземат, са предприети. Необходимите сили са разположени там и във всеки един момент, казах Ви - има патрули на жандармерия, има охрана, според преценката на председателя на Агенцията, се изпращат и допълнителни сили. И не само там. И не само там. Навсякъде, където има такива центрове.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима са задържани в Турция по подозрения в подготовка на атентати
Четирима са задържани в Турция по подозрения в подготовка на атентати
Кметът на Лондон подкрепи Хилари Клинтън за президент на САЩ
Кметът на Лондон подкрепи Хилари Клинтън за президент на САЩ