НОВИНИ

Изтеглят от пазара смартфони "Samsung Galaxy Note 7" заради взривоопасни батерии

Американската Комисия за защита на потребителите официално нареди близо един милион смартфони от серията "Самсунг Галакси" да бъдат изтеглени от пазара. Причината е риск от експлозия или възпламеняване на батерията.

Георги Петров
от Георги Петров
07:24, 16.09.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Съединените щати и Южна Корея са първите две страни, в които моделът е изтеглен от пазара. Комисията за защита на потребителите съобщи, че досега в страната са регистрирани 92 случая с повреди на батериите, 26 от които са били експлозии, предизвикали изгаряния.

Елиът Кей, председател на Комисията за защита на потребителите в САЩ: "Днес ние обявяваме официалното изтегляне от пазара на 1 милион смартфони от серията "Самсунг Галакси Ноут 7". Продуктът поставя в сериозна опасност от изгаряне потребителите си. Призовавам всички клиенети да се възползват от това решение и да върнат закупените продукти веднага."

Преди това Самсунг доброволно изтегли от пазара този модел смартфони, след като няколко десетки от продадени общо 2 милиона и половина избухнаха или се възпламениха. От компанията гарантираха, че дефектиралите апарати ще бъдат заменени, но впоследствие отложиха действията си за неопределено време.

Служители от Управлението за безопасност на авиацията предупредиха пътниците в самолетите да не включват или зареждат телефоните си от серията по време на полет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста кмета на Перущица Ради Минчев
Оставиха в ареста кмета на Перущица Ради Минчев
Престрелка в Манхатън, нападателят бил бездомник
Престрелка в Манхатън, нападателят бил бездомник