НОВИНИ

Лиляна Павлова поиска сделката за „Царските конюшни“ да бъде обявена за нищожна

Софийски градски съд да обяви за нищожни договорите за продажба на земята под "царските конюшни" - това е поискал министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Искането е внесено вчера в съда.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
14:34, 16.09.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Малко преди да съобщи това от БСП поискаха от вътрешния министър Румяна Бъчварова да отговори на въпрос за ролята и в тази сделка. Бъчварова отново отрече да е давала положително становище за продажбата. Съдебният иск на строителното министерство е срещу областния управител Веселин Пенев и собственика на фирмата, купил 7 декара от "Царските конюшни".

Лиляна Павлова, министър на Регионалното развитие и благоустройството: Анализът на документите обаче показва, че считаме, че този областен управител не е имал правомощия еднолично и самостоятелно да се разпорежда с имота и не е налице хипотезата за прехвърляне, продажба или ликвидиране на съсобственост от името на държавата към тези частни лица. Считаме , че е налице категорично ощетяване на финансовия, на държавния интерес, на публичния и обществения интерес
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха полет от Бургас за Лондон заради птица
Отложиха полет от Бургас за Лондон заради птица
16 души загинаха при самоубийствен атентат в джамия в Пакистан
16 души загинаха при самоубийствен атентат в джамия в Пакистан